27 Februari 2020

Ung idag

Vad vill du ska finnas här? Kontakta oss på redaktionen@mittosteraker.se

Stödcentrum för unga brottsutsatta

Kanske har du någon gång blivit slagen, hotad eller rånad. Någon kanske har tagit på din kropp på ett sätt som inte var okej för dig. Kanske har du sett när en kompis blivit utsatt för brott och undrar hur du kan hjälpa till eller vad som händer vid polisanmälan.
Stödcentrum för unga brottsutsatta i Österåker vänder sig till dig mellan 13 och 23 år som blivit utsatt för eller bevittnat brott.
Du får vara anonym och behöver inte polisanmäla brottet.

Se informationsfilmer och läs mer

Bris är en barnrättsorganisation vars arbete kretsar kring stöd och hjälp till utsatta barn och unga.
Alla barn som hör av sig till Bris får prata med en utbildad och erfaren kurator.
Man får vara anonym och kuratorn har tystnadsplikt.

Läs mer

Känner du dig oschysst behandlad på Internet. Här får du enkla och kortfattade råd om vad du kan göra för att lösa problemet.

Läs mer

På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla, och mycket annat. Du kan få svar på dina frågor eller få nya idéer om hur du kan tänka kring ditt liv.

Läs mer här

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer.
Här erbjuds tjejer mellan 12 och 25 år fysiska eller virtuella möten med en Storasyster som i egenskap av volontär ger av sin tid och sitt engagemang för att lyssna på henne.

Läs mer

Tjejjouren Bellis

Vi finns till för dig som definerar dig som tjej. Vi lyssnar på problem och funderingar, både stora och små kring allt vad livet innebär. Vi utgår från egna erfarenheter och bidrar med stöd och råd.
Vi på tjejjouren Bellis har tystnadslöfte.
Med oss kan du chatta på söndagar mellan 18.00-21.00 eller maila på kontakt@bellis.tjejjouren.se

Jourhavande medmänniska är öppen för dem som behöver någon att tala med. Den som vill och behöver får prata med ”vanliga” medmänniskor utan någon speciell utbildning i medicin, psykologi eller psykiatri och som gör detta ideellt.
De har tystnadsplikt och du kan ringa anonymt.
Öppet varje natt 21-06 året runt.

Läs mer