20 Oktober 2018

Din Skärgård

Efterlängtad båttur blir verklighet på Åkers kanal i sommar

DIN SKÄRGÅRD I vår och i sommar finns möjligheten att få sig en tur genom Åkers Kanal med ångaren S/S Hjerter Kung.

Läs mer

Helgtrafik till Åsättra hamn

SKÄRGÅRDSLIV Efter mer än ett decennium får bofasta på Ingmarsö och Husarö nu helgtrafik till och från Åsättra hamn med Waxholmsbolaget.

Läs mer

Färjeförsök har fått positiv respons

LJUSTERÖ Ljusteröfärjan har nu i 9 månaders tid på försök gått med 20-minutertrafik dagtid. Och Ljusteröborna är mycket nöjda.
2014 svarade 700 tillfrågade på frågan om vad de tyckte om turtätheten. Hela 94 % var missnöjda. Efter försöket har denna siffra sjunkit till 56 %.
-Detta är i sig inget märkligt. Det vore konstigt om det inte varit så. Sen behöver vi se över så det balanseras mot beläggningen också och vad vi kan se så har biltrafiken inte ökat, säger man på Trafikverket.

Läs mer

Visit Roslagen driver Österåkers turistbyrå i Åkersberga Centrum. På deras sida kan du hitta evenemang och information som rör din skärgård.

Läs mer

Flytväst åt alla

Liivrädningssällskapet har ett antal flytvästdepåer runt Stockholm.  Avsikten med depåerna är att skapa möjligheter för allmänheten att gratis eller till ringa kostnad få använda en riktig räddningsväst under kortare tid för att därefter köpa egna västar. Utlåning kan också ske vid tillfälliga behov t ex besökare på orten, sportfisketävlingar, simskolor, skolutflykter, seglarläger och andra friluftsaktiviteter.
Läs mer här

Foto: Christer Lundin

Lerviks Brygga

Du kan ta dig ut i Skärgården från Lerviks brygga.
För närvarande finns inga parkeringar för personbilar.

Tidtabell från Waxholmsbolaget