24 Februari 2024

Samhälle

Österåkers gymnasium får pris för bästa digitala projekt

SKOLA Österåkers gymnasium tilldelas det svenska eTwinning-priset 2017 för det internationella projektet "Y.E.S. - Youth Empowering Skills for the 21st Century". Förutom äran får skolan ett presentkort på 2 500 kr. Lärarna Jasmine Klang Ebeling och Mary Anne Horton Söderberg tog emot priset vid en ceremoni under tisdag.


- Projektet har utvecklat elevernas kritiska tänkande, kommunikation och problemlösningsförmåga. De har även förbättrat sina kunskaper i engelska. Det känns jätteroligt att det nu uppmärksammas, säger Jasmine Klang Ebeling och Mary Anne Horton Söderberg.


På temat socialt entreprenörskap har elever och lärare på Österåkers gymnasium samarbetat med skolor i Benidorm i Spanien och Milano i Italien. Eleverna har, med utgångspunkt i teoretiska kunskaper, fått genomföra egna projekt i syfte att bidra till samhällsnyttan. Både eTwinnings arbetsyta Twinspace och andra digitala verktyg har använts. Genom finansiering från Universitets- och högskolerådet (UHR) och programmet Erasmus+ har det digitala samarbetet även kombinerats med utbytesresor till partnerskolorna i Benidorm och Milano.


I prismotiveringen skriver juryn bland annat att projektet ”förberett eleverna inför framtida yrkesliv” och att man ”använt väl valda digitala verktyg”.


- Det känns mycket roligt att få dela ut priset till Österåkers gymnasium, säger Maria Linna Angestav, avdelningschef vid UHR. Projektet är väl planerat och genomfört och det berör ett mycket aktuellt område.

Lions Club Österåker

Lions Club Österåker bildades 1960 och har ca 50 medlemmar, som samlar in och delar ut ca 500 000 kr varje år.

Läs mer

Rädda Barnen Österåker

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen.
Vi är politiskt och religiöst obundna.

Synpunkter och förslag

Österåkers kommun strävar hela tiden efter att bli bättre och vill därför ha synpunkter från dig som bor i kommunen. Berättar vad du tycker om det arbete som utförs och det bemötande man ger. Synpunkter kan handla om olika saker och kan finnas inom olika områden. Detta är inte detsamma som medborgarförslag eller felanmälan.

Du hittar mer information här Handlingar som kommer in till kommunen är allmänna handlingar och oftast offfentliga.


TISDAG.........14:00-18:00
TORSDAG.....14:00-17:00
LÖRDAG.......10:00-14:00

För inlämning av saker:
Mån - Fre 09:00 - 16:00
(Lunch 12:00 - 13:00)
Vid behov hämtar vi. OBS! Det ska vara färdigpackat, rent och ”säljbart”.
Kontakta oss på tel. 08-540 22 228

Berga Second Hand låter vinsten av verksamheten gå tillbaka till olika projekt i Åkersberga samt nationellt och internationellt.

Spara

Spara